Gepubliceerd op 17 December 2018 19u53

“OTT-gaat mobiel”  loopt op wieltjes!

Sinds begin dit schooljaar brengt “Ontdek Techniektalent gaat mobiel” letterlijk Wetenschappen en Techniek tot op de klasvloer.

Na de leerlijn ‘Z-in-1’, stond tijdens de maanden november en december de leerlijn ‘experimenteren met biochemie’in de kijker.

Samen met onze partner uit de chemiesector (“Co-valent”) werd een boeiende workshop samengesteld voor de 2e graad basisonderwijs. Het onderzoekend en ontwerpend leren stond  op de voorgrond. Via het ‘escape room’-principe, gebaseerd op wetenschappen en chemie, konden de leerlingen aan de slag om codes te kraken a.h.v. allerlei proefjes..

En of ze enthousiast waren!!

Maar liefst 753 lln namen deel aan deze workshop! En of ze genoten hebben…. Wij genoten alvast van de verwondering en het enthousiasme van onze deelnemers! Geniet mee van enkele sfeerbeelden

 Benieuwd naar wat de volgende workshops te bieden hebben:

Tijdends de maanden januari en februari staan er maar liefst drie nieuwe workshops op het programma binnen de leerlijnen: “Wat’t een aantrekking, Een tandje bijsteken en Logisch toch?” samen met onze respectievelijke partners “Plast-IQ, Limtec+ en SFTL”.


Naar het overzicht