WORKSHOPS

Een huis voor eendje.

Voor wie: meesters/juffen van de tweede graad bao

Wanneer: woensdag 18 mei van 13u30-16u

Locatie: provinciehuis Hasselt - leercentrum (Universiteitslaan 1, 3500 Hasselt

Deelname is gratis

Laat je tijdens deze vorming inspireren hoe je aan de slag gaat met het onderzoekend en ontwerpend leren binnen de leerlijn constructie. Een vorming die heel wat inzichten en oplossingen aanbiedt die je meteen zelf in de klas kan gebruiken. Kortom, een vorming waarbij je aldoende zal leren.


Inschrijven: voor deze workshop werden de inschrijvingen afgesloten.

bibliotheken

Unplugged programmeren voor kleuters

Voor wie: kleutermeesters/kleuterjuffen - leerkrachten eerste graad BaO

Wanneer: woensdag 1 juni van 13u30-16u

Locatie: provinciehuis Hasselt - leercentrum (Universiteitslaan 1, 3500 Hasselt

Deelname is gratis

'Computationeel denken' is alomtegenwoordig, kinderen komen reeds op jonge leeftijd in contact met 'ICT' en 'programmeren'. Het omvat een heel aantal vaardigheden die in onze digitale wereld erg van pas komen en wordt meer en meer gezien als basisvaardigheid naast lezen, schrijven en rekenen. In deze workshop zal je inzicht krijgen in wat computationeel denken juist is en gaan we aan de slag met leuke, speelse en bewegingsrijke activiteiten waar het 'unplugged programmeren' centraal staat. Deze concrete workshop zal jou heel wat inspiratie en bruikbare leermiddelen voor op de klasvoer aanreiken.


Inschrijven: voor deze workshop is het maximum aantal deelnemers bereikt.

fotoalbums

!

Welkom bij Ontdek Techniektalent


 Ontdek Techniektalent is een initiatief van het Flankerend Onderwijs van de Provincie Limburg, dat tot doel heeft kinderen uit het gewone en buitengewone kleuter- en basisonderwijs op een speelse manier kennis te laten maken met Wetenschap en Techniek en hun talent hiervoor stimuleren.


Het project biedt onder andere vorming, ondersteuning en methodieken aan voor leerkrachten uit het kleuter- en basisonderwijs. Met het netwerk bestaande uit de pedagogische begeleiding, de Limburgse hogescholen, de Limburgse nijverheidsscholen en bijna alle kleuter- en basisscholen streven we naar het verhogen van de technische geletterdheid van al onze jongeren.


De projectpijlers zijn:

  • ondersteunen van de visie rond Wetenschap en Techniek op de klasvloer
  • leerkrachten vorming aanbieden om vertrouwd te geraken met STEM-gerelateerde inhouden en de daaraan verbonden pedagogisch-didactische aanpak
  • leermiddelen ter beschikking stellen en methodieken aanreiken om Wetenschap en Techniek in de eigen vertrouwde schoolomgeving te brengen  


Het ontwikkelen van leerlijnen rond Wetenschap en Techniek biedt kansen en nieuwe inzichten om het probleemoplossend denken en handelen te oefenen bij jonge kinderen.header

Wat Ontdek Techniektalent te bieden heeft? Hier alvast een voorsmaakje.


Doelstellingen

Het Ontdek Techniektalent project heeft volgende doelstellingen:


  • De drempel naar richtingen met Techniek & Wetenschap verlagen.
  • Aandacht en ondersteuning bij het realiseren van de ontwikkelingsdoelen en eindtermen Techniek en Wetenschap in het basisonderwijs vertrekkende vanuit een onderzoekende, ontwerpende houding.
  • Jongeren van het basisonderwijs hun interesses en talenten voor Techniek & Wetenschap laten ontdekken.
x

Gebruiker scholen aanpassen

x

Geen toegang

Om naar deze pagina te surfen moet je een login hebben.

x

1. Selecteer een ankerschool:


2. Selecteer een basisschool:


3. Geef uw naam in:

Jouw bestelling werd goed ontvangen.
Je wordt binnenkort via mail op de hoogte gebracht waar en wanneer je de button kan gaan afhalen.

Team OTT


Wil je graag meer weten over Ontdek techniektalent en wat het voor jou als leerkracht of school in zijn mars heeft? Neem dan zeker een kijkje op de website. Registreer je snel als lid en bekijk, bewerk én download alle materialen.