Thuis je kinderen op een speelse manier kennis laten maken met Wetenschappen en Techniek?... Het kan!!


STEM- onderwijs wordt naar de toekomst toe belangrijker. Maar wat betekent dat nu juist?


STEM is het letterwoord dat staat voor Science, Technology, Engineering en Maths en zet sterk ik op onderzoeken leren (wetenschap) en ontwerpend leren (=techniek).


Binnen het onderwijs zijn nieuwe leerlijnen ontwikkeld rond Wetenschappen en Techniek om het probleemoplossend denken en handelen te oefenen bij jonge kinderen. Uw kind zal vanaf de kleuterklas tot en met het zesde leerjaar zeker kunnen genieten van dit aanbod.


Ook u als ouderkan de talenten voor techniek en wetenschappen van uw kind(eren) stimuleren!!!! Techniek zit vervat  in zoveel dagelijkse handelingen dat kinderen er zowel binnen de woonkamer als buitenshuis op de jeugdvereniging, hun hobby’s er voortdurend mee geconfronteerd worden.


Wat zijn nu die leerlijnen en hoe kan ik als ouder mijn kind hiervoor stimuleren…? Ontdek onze leuke ouderkaartjes zelf door hier te klikken..Via een leuke teaser en kleine doe-opdrachtjes kan je er thuis mee aan de slag!


Via het project Ontdek Techniektalent ondersteunen we leerkrachten met materialen (techniekmobiel, klasplanner, webbutton, ..), methodieken (LEGO-education, minirobot)  en vormingen (OTT gaat mobiel) om kinderen op een speelse manier te laten kennis maken met Wetenschappen en Techniek en hun talent hiervoor te stimuleren.