Gepubliceerd op 1 Juni 2022 15u53

10.000ste leerkracht in de bloemetjes gezet!

Met het project Ontdek Techniektalent zet de provincie in op het versterken van leerkrachten in het basisonderwijs, meer bepaald rond STEM in het kleuter- en basisonderwijs.

 

Zo vonden heel wat leerkrachten de weg naar bv. ‘computationeel’ denken bij kleuters. Een thema dat op het eerste zicht complex lijkt, maar waarmee leerkrachten aan de hand van concrete handvaten en tips uit de workshops en op de website van Ontdek Techniektalent toch meteen aan de slag kunnen. Maar ook kennen de 7 andere leerlijnen, waaronder bijvoorbeeld magnetisme en constructie, voor zowel de kleuters als kinderen uit het lager onderwijs, heel wat bijval.

 

Wanneer leerkrachten een gratis login aanmaken, kunnen ze gebruik maken van alle materialen. “Een 10.000ste aanmelding betekent dan ook dat al heel wat leerkrachten gebruik hebben kunnen maken van het materiaal en de inzichten die worden aangeboden op de website. Ze delen vaak ook hun ervaring waardoor we steeds kunnen bijsturen”, zegt gedeputeerde Lambrechts. “Maar ook in de toekomst zullen we niet stil blijven zitten en nieuwe inzichten, tips en actuele thema’s blijven aanbieden aan de leerkrachten. Dit binnen het kader van het onderzoekend en ontwerpend leren op maat van het kleuter- tot en met het lager onderwijs.”


Naar het overzicht