BIOTECHNIEK

Workshop t-shirt verven (tie dye) - 3de graad

Voor een sportactiviteit georganiseerd door de stad wil de leraar van het 6de leerjaar zijn/haar leerlingen laten schitteren in een unieke sportuitrusting. Blijkt echter dat er enkel witte t-shirts zijn geleverd en de tijd dringt. Wat nu?

De leerlingen gaan samen met hun leraar op onderzoek uit welke de primaire kleuren zijn en hoe we kleuren best mengen. Na afloop van het onderzooek gaan de leerlingen onder begeleiding zelfstandig aan de slag en ontwerpen ze modieuze t-shirts voor de ganse klas.


Draaiboek voor de leraar

De benodigdheden

De PPT als leidraad 

Onderzoeksfiches voor de leerling


co-valent

Uitdaging escaperoom - 3de graad

Een verstrooide professor mag heel binnenkort zijn/haar onderzoek voorstellen tijdens een belangrijk evenement. Door een onhandigheid van de professor is het recept echter verloren gegaan. Gelukkig zit een kopie van het recept goed bewaard in een met sloten vergrendelde box. Door het oplossen van allerlei experimenteer- en doe-opdrachten kan deze box deel per deel geopend worden. Echter, de tijd dringt want na het verstrijken van de tijd zal de box ontploffen en zo het geheime recept vernietigen.

Gaan jullie de uitdaging aan?


Draaiboek voor de leraar

De benodigdheden

De PPT als leidraad 

Otto en Lette aan het woord

Onderzoeksfiches voor de leerling

Extra


alimento
x

Gebruiker scholen aanpassen

x

x

Geen toegang

Om naar deze pagina te surfen moet je een login hebben.